Followers- Be my friends

Thursday, March 15, 2012

Berkonvoi ke Bandaraya Melaka

 Minggu lalu selepas menghadiri Kenduri kawen sepupu suami di Felda Bukit Rokan, kami berkonvoi 6 biji kereta ke Melaka...ada di antara birasku yang sudah hampir 10 tahun tidak menjejakkan kaki ke sana.Kebetulan suami dapat homestay murah giler iaitu banglo 2 tingkat, 4 bilik, 3 bilik air dengan harga RM 150 semalam di Durian Tunggal, kira-kira 11 KM dari Bandaraya Melaka.
Homestay yang lengkap dengan dapur, pinggan mangkuk, sabun, syampo dan boleh memuatkan kira-kira 30 orang. Kemudahan yang ada disana, kalau malas nak memasak...kedai makan pagi ada di sebelah banglo tersebut, buka tingkap boleh terus order...kedai makan malam di buka sehingga larut malam. Kedai runcit ada di hadapan jalan raya.

 Malam tur juga, tanpa membuang masa menjelajahi kota tinggalan portugis yang banyak memberi sejarah kepada masyarakat pada hari ini. Kami juga teruja menaiki Menara Taming Sari dengan kos dewasa RM 15.00 dan kanak-kanak RM 10.00 ajer.Time nak balik ke homestay...kalau udah berkonvoi ramai2...konfem ada yang tertinggal di belakang...jenuh menunggu sehingga perjalanan balik menjadi 1.5 jam.

Nie lar anak-anak buah ku...boleh bikin sakit jantung kalau diorang berkumpul bersama-sama.